dijous, 31 de maig del 2012

Treballadors Socials Digitals



En aquest video us presentem part de la tasca que fem les entitats encarregades dels Punts Omnia de Catalunya. Com sabeu, l'Ana i l'Antonio estem a càrrec del de Santa Coloma de Cervelló i la Laura del de Badalona La Salut Alta
És un veritable plaer professional i personal poder ajudar als ciutadans a desenvolupar-se mitjançant les TIC. Tant de bo la maleida crisi ens permeti seguir la nostra misió molt de temps!!!!

Informàtica a domicili?



Si el que necessiteu és que vinguem a casa vostra a ensenyar-vos informàtica (a vosaltres, als vostres fills, etc.) o resoldre petits problemes amb el vostre ordinador només heu de demanar-nos. Podem fer classes particulars o a petits grups (junteu-vos tres o quatre i us sortirà molt a compte) del tema que vulgueu, la qual cosa us permetrà treballar només el que necessiteu.
També podem posar-vos a punt el vostre PC i/o carregar-vos programes que us suposaran un important estalvi (antivirus gratuïts, programari lliure d'ofimàtica, navegadors, etc.).

dimecres, 30 de maig del 2012

El curs d'informàtica de Molins en marxa



Aquí veiem el grup de valents que estan fent el curs d'informàtica d'usuari a Molins de Rei. Ara estan amb el full de càlcul i aviat finalitzaran amb el seu títol.

L'equip investigador de Facebook de Sta.Coloma





Aquests són alguns dels alumnes del taller de facebook per gent gran de Sta.Coloma. A nosaltres ens agrada veure'ls com a investigador. El principal valor que tenen és la curiositat i després l'esperit crític. Pot passar que en acabar la conclusió sigui que no els agrada allò del facebook. Però serà amb coneixement de causa i no per que els hagin dit.
Tot un exemple de com afrontar les TIC.

MITHRA va ser amb la Marató

 

Hores d'ara ja portem més de 4 milions d'euros recaptats. Ens agrada pensar que els de MITHRA hem posat el nostre gra de sorra ja que vam assistir a la jornada de TV3 com a col·laboradors (a dalt la fitxa que ens van posar). Ara a continuar la lluita!!!

dilluns, 28 de maig del 2012

En funcionament l'Olivera com a centre examinador


Recordeu que des d'aquest dissabte l'aula d'informàtica de l'Olivera funciona com a centre examinador. El tercer dissabte de cada mes al matí es poden fer les proves ACTIC per treure's aquest certificat. Si en voleu més informació entreu a la web de l'ACTIC.

dijous, 24 de maig del 2012

 

Avui ha tingut lloc la reunió de coordinació Omnia al Palau de Mar de Barcelona. En aquesta reunió els diferents dinamitzadors i les entitats gestores comparteixen una estona per tal de veure punts en comú i avançar en els objectius de la xarxa Omnia. MITHRA naturalment ha estat present.

dimecres, 23 de maig del 2012

Dones i ACTIC a Sta.Coloma de Cervelló

 

Aquí teniu el grup de dones que s'estan preparant per l'examen ACTIC al nostre centre de Sta.Coloma de Cervelló. Esperen que amb aquest carnet millori la seva ocupabilitat i, alhora, aprendre informàtica pràctica. Tant de bo que ho aconsegueixin.
Si esteu interessats en seguir aquesta formació poseu-vos en contacte al 93 634 02 26

La Margarita ja té web


Una de les coses que més li cridava l'atenció a la Margarita és la possibilitat de tenir una web que es pugues veure a tot arreu. Amb l'ajuda del Cibergran ja en té una: http://dondepisojesus.blogspot.com  , un espai a on posar els seus pensament religiosos. Els pròxims dies aprendrà a administrar-la correctament i després...qui sap. Si en voleu tenir-ne una web i teniu més de 60 anys, veniu a l'accés lliure del Cibergran i us ajudarem.

dimarts, 22 de maig del 2012

Taller de foto digital a Sant Boi


El dia 4 de juny, comencen a la biblioteca Jordi Rúbio i Balaguer i al centre cívic l'Olivera diversos grups de matí i tarda de foto digital. Es tracta de tallers pràctics de 8 hores orientats a tenir coneixements bàsics de gestió i retoc fotogràfic amb eines senzilles. Costa 20 euros el mòdul i capacita per l'examen ACTIC.

Si esteu interessats poseu-vos en contacte a

Biblioteca Jordi Rubió i BalaguerBaldiri Aleu Torres, 6-808830
Sant Boi de Llobregat

Tel. 93 630 97 60
      93 630 97 61
      93 630 97 62
Fax 93 630 97 58

b.st.boillo.jrb@diba.cat

Voleu examinar-vos de l'ACTIC?

Recordeu que aquest dissabte ja us podeu examinar a l'Olivera de Sant Boi. La Generalitat ha atorgat l'acreditació a aquest espai per tal de que la gent pugui fer la prova per aconseguir el carnet ACTIC. MITHRA gestionarà aquest espai durant un any.
Si voleu fer la prova heu d'entrar al portal ACTIC i fer la inscripció on line.

Més informació a

https://actic.gencat.cat/

Mini taller Stop Motion






Aquest dissabte a la biblioteca de Plaça Europa comença un taller de Stop Motion  o el que és el mateix, fer animacions fotograma a fotograma. Costa 25 euros i dura 4 dissabtes. Està dirigit a nens i nenes de 8 a 12 anys. Places limitades. Si esteu interessats poseu-vos en contacte a:


Av. Amadeu Torner, 57 (illa interior)
Telèfon: 932648625
Adreça electrònica: bibpleuropa@l-h.cat

Taller bàsic gratuït de GIMP

A la biblioteca de Plaça Europa els pròxims dos dijous a la tarda es farà un taller gratuït d'iniciació al GIMP a on es posaran les bases d'aquest interessant programa de retoc. Per apuntar-se només cal posar-se en contacte amb la biblioteca


Av. Amadeu Torner, 57 (illa interior)
Telèfon: 932648625
Adreça electrònica: bibpleuropa@l-h.cat

Minicurs gratuït de gestions on line



Els pròxims dos dijous a la tarda farem un minicurs gratuït de gestions on line a la biblioteca de Plaça Europa. L'objectiu és treballar aspectes com ara les compres, reserves, però molt especialment els tràmits amb l'administració. Des de posar una queixa a consultar les meves dades, demanar hora al metge, fer la declaracio de renda. Tot per internet, des d'on vulguem i quan vulguem. Si esteu interessats poseu-vos en contacte amb la biblioteca.

Av. Amadeu Torner, 57 (illa interior)
Telèfon: 932648625
Adreça electrònica: bibpleuropa@l-h.cat

dimecres, 16 de maig del 2012

Voleu fer el vostre videojoc?

Sabeu què és SCRATCH? Si teniu entre 12 i 17 anys i voleu fer el vostre propi videojoc, apunteu-vos al mini curs que tindrà lloc a la biblioteca de Bellvitge durant aquesta setmana. És gratuït i us ho passareu pipa¡¡¡


Recerca de feina a internet a Bellvitge

Si esteu interessats en treure el màxim de profit en la recerca de feina i millorar la vostra ocupabilitat amb eines TIC, aquesta setmana comença un taller gratuït a tal efecte a la biblioteca de Bellvitge, dins de la programació CLICA I APRÈN. Per més informació poseu-vos en contacte amb ells.


Full de càlcul...i després Foto Digital

El mes que ve acaba l'itinerari ACTIC que s'esta impartint dins de la programació APROPA'T de l'ajuntament de St.Boi. Dos tallers sobre Foto Digital i Audio-vídeo completaran els cursos que s'han fet durant el semestre. Si esteu interessats truqueu a la biblioteca Jordi Rúbio i Balaguer i us informaran.
Tel. 93 630 97 60
      93 630 97 61
      93 630 97 62
Fax 93 630 97 58
b.st.boillo.jrb@diba.cat
Aquí us deixem amb algunes fotos sobre l'actual curs de full de càlcul







Facebook i gent gran

El curs de Facebook i gent gran de Santa Coloma de Cervelló està en funcionament. Els alumnes ja tenen el seu perfil i ara afegeixen persones i entitats de la ciutat i d'arreu. Si us animeu, apunteu-vos a la pròxima edició de després de l'estiu al nostre centre. 93 634 02 26

 

Nous grups al cibergran

Recordeu que si teniu més de 60 anys i us agradaria saber fer servir el Pc podeu venir al Cibergran de Sant Boi com han fet aquests valents que hi ha fent classe aquests dies.
Si voleu més informació:
Dilluns a dijous de 11.30 a 12.30
Telèfon 93 654 89 50, extensió 246
Correu cibergran@gmail.com
Carrer Mallorca, 30
Sant Boi de Llobregat



dilluns, 14 de maig del 2012

Èxit del taller de seguretat a la xarxa per a joves


Aquí us deixem una presentació sobre Seguretat i TIC per a joves que la Laura, la nostra dinamitzadora al punt Omnia de La Salut Alta Badalona,  ha fet servir brillantment en la seva xerrada als usuaris del Pretaller del Carmel. Ja ens estan demanant de fer més coses.

Gestionem l'espai examinador ACTIC de l'Olivera a St.Boi


A partir d'aquest mes, gestionem l'espai examinador municipal ACTIC de l'Olivera a St.Boi de Llobregat. Tots els tercers dissabtes matí de mes (excepte si són festes com aquest, que es passa al següent) podeu escollir aquest centre per acreditar-vos com a usuaris d'informàtica. Recordeu que heu de fer el procediment d'inscripció a la web https://actic.gencat.cat  i que l'examen és gratuït pels aturats i jubilats.

dimecres, 9 de maig del 2012

Nou curs ocupacional d'informàtica d'usuari a Molins


Segona edició del curs ocupacional d'informàtica d'usuari al Centre Garcia Nieto de Molins de Rei. 17 persones es preparen laboralment amb eines ofimàtiques i d'internet. El curs es fa a les tardes fins mitjans de juny

Estem al Pla de Desenvolupament Comunitari de la Cope


En el marc del Pla de desenvolupament comunitari del barri de Cooperativa de Sant Boi, estem impartint un taller de bloc per a persones amb coneixements bàsics d'informàtica. L'objectiu és doble: per una banda aprendre com funciona un PC i per l'altra, crear un espai a la xarxa a on exposar les inquietuds de persones del barri.  El taller es desenvolupa els dilluns i dimecres a la tarda a l'IES Rafael Casanovas  i us anirem informant dels resultats .

MITHRA patrocina un concurs regalant un tablet Galaxy


En el marc de les Festes de Primavera de Sant Feliu de Llobregat, l'ajuntament organitza un concurs de geolocalització juntament amb l'empresa Cirkana i la nostra esponsorització.

Les persones interessades podran fer la ruta de manera individual, o en grup, tant de forma lliure, com adreçant-se a les diferents sessions programades al llarg del dia des de l'estand "Sant Feliu, INNOVA". En concret, les sortides es faran en 4 franges horàries el dissabte (a les 11, 13, 17 i 19 hores) i altres 4 el diumenge (11, 13, 16 i 18 hores). Cada sortida està pensada per a un grup màxim de 15 persones. Tots els participants tindran un petit obsequi en agraïment per la seva participació, i a més diumenge a les 19 de la tarda el sorteig del regal (TABLET SAMSUNG GALAXY 7")  entre totes les persones que hagin realitzat la ruta durant el cap de setmana.

Aquí va una explicació bàsica:


Què has de fer per realitzar la ruta interactiva geolocalitzada?


És molt senzill. Tens un smartphone? Només has de descarregar-te l'aplicació "Fira Sant Feliu" (disponible per Android i iPhone).

Mitjançant una entretinguda gimcana a través del teu dispositiu mòbil, hauràs de seguir els punts assenyalats i podràs obtenir informació i respondre diferents preguntes que et permetran rebre obsequis i entrar en el sorteig final d'un regal.

No vols fer-la sol? Doncs vine a l'estand "Sant Feliu, INNOVA" a les hores convingudes que trobaràs a la programació d'activitats i s'organitzaran grups per explicar el seu funcionament i poder fer-la junts!!!

Divertim-nos amb la Innovació! T'anirem guiant de forma entretinguda per la fira perquè no et perdis cap detall.

Participa a la Ruta interactiva geolocalitzada que hem creat especialment perquè coneguis el recinte de les Festes de Primavera!

dimarts, 8 de maig del 2012

I la setmana que ve... fulls de càlcul

Si voleu aprendre com funcionen els fulls de càlcul (el conegut excel però també d'altres) podeu apuntar-vos al mòdul corresponent de l'itinerari Apropa't a Sant Boi de Llobregat. Recordeu que us heu d'inscriure a la biblioteca de la Muntanyeta ( Tel. 93 630 97 60) i que costa 20 euros. Teniu horaris de matí i tarda per escollir.




Adeu telecentre Falguera

Amb molta pena, us comuniquem que hem de deixar de prestar els nostres serveis al Punt Tic Falguera de Sant Feliu. Han estat uns anys molt fructífers on hem tingut l'oportunitat d'ensenyar a molts amics de la ciutat els nostres coneixements, però també on hem crescut professionalment diferents dinamitzadors: la Marta, l'Ana, l'Alfons, l'Encarna, la Montse, l'Anna i el que us escriu, l'Antonio. Volem agraïr al consistori i als diferents professionals municipals la seva confiança, peró per sobre de tots, als usuaris que han fet seu l'espai.

Fins sempre.


Assessorament ocupacional a Sta.Coloma

Els dimarts és el dia que tenim dedicat a temes ocupacionals al punt Omnia de Sta.Coloma de Cervelló. Fem assessorament individualitzat a persones interessades en millorar la seva ocupabilitat en coordinació amb el servei d'ocupació local. Aquí podem veure alguns dels nostres usuaris, tot i que en primer terme també hi és la Carme fent les seves pràctiques de portàtil, res relacionat amb ocupació

 

divendres, 4 de maig del 2012

Els amics de la biblioteca de Sant Boi

Algunes instantànies que pertanyen als mòduls d'internet i processador de textos de la programació APROPA'T de Sant Boi de Llobregat.






La Factoria Jove es forma en xarxes socials


Les tècniques de Joventut de La Factoria Jove de l'ajuntament de Sant Boi s'han posat les piles amb les xarxes socials amb una formació a mida impartida per MITHRA en col·laboració amb els nostres amics de la Ciberteka.  Com veieu, no només ciutadans; també administracions han d'estar a la última per poder donar el millor servei als seus usuaris.

dimecres, 2 de maig del 2012

Mecanografia als nostres centres

 

 Ara podeu trobar als nostres centres un enllaç directe al programa TUX TYPING PRO que us permetrà practicar mecanografia de forma senzilla i eficient. Es tracta d'una vella demanda dels nostres usuaris més novells.

Som centre d'autoaprenentatge de català

 

D'acord amb el conveni amb el Centre Eramprunyà del Consorci de Normalització Lingüística, estem promocionant les seves activitats i oferint els nostres serveis com a centre d'autoaprenentatge al punt de Sta.Coloma de Cervelló. Acabem d'afegir un enllaç directe en l'escriptori dels nostres ordinadors que porta a la seva web, amb activitats i recursos per tal de facilitar que els usuaris aprenguin català,.