dijous, 22 de gener de 2015

PRESENTACIÓ SARGIT DIGITAL SANTA COLOMA DE CERVELLÓ


 


aviasargit
 fes clic per veure la presentació

    Fa uns dies  vam fer la presentació del projecte "SARGIT DIGITAL" a la Biblioteca Pilarin Bayés. Aquest projecte ha estat pensant i impulsat per la Isabel Joven, membre de l'Associació Dones Pels 4 cantons de Santa Coloma de Cervelló, amb la col.laboració i suport del Punt Omnia de Santa Coloma.

   La idea era aconseguir que totes les sòcies estiguin informades de tota l'actualitat a través de les TIC. Per aixó la Isabel ha creat la web de l'associació: http://www.donespels4cantons.org/ com un punt de trobada de tota la informació i activitats que fan. També hem creat un facebook: https://www.facebook.com/dones.quatrecantons com un complement a la web.

   El problema el trobem quan s'ha fet l'estudi de la bretxa digital entre les sòcies. Hi ha tres grups: un grup que te accés a les TIC, i les utilitza a la seva vida quotidiana, altre grup que en te accés però no les sap utilitzar. També hi ha un percentatge de sòcies que només tenen un telefon fixe per comunicar-se. L'objectiu principal del projecte és fer que totes les sòcies estiguin ben informades encara que no tinguien accés a les TIC. Com? doncs mitjançant el sargit digital: les socies amb accés a internet faran de "fils digitals", es a dir es responsabilitzaran de mantenir puntualment informada a una de les sòcies sense internet de totes les novetats. També es tracta de fer xarxa i que aquestes dones (que coincideix que són les de més edat) apart de no quedar-se sense la informació estiguin en contacte amb altres sòcies.

   Aixó per un costat, per l'altre tenim la formació. Es tracta d'oferir a les sòcies que tenen accés a internet, smartphone, tauleta, ordinador, etc... la possibilitat de fer cursos de formació i consultes sobre dubtes rel.lacionats amb l'ús de les TIC.


IMG_20141113_194009