divendres, 4 de gener de 2019

TECNOLOGIA I IGUALTAT DE GÈNERE PER COMENÇAR L'ANY 

 

Els nostres amics de Sta.Coloma de Cervelló treballen la Igualtat de Gènere amb joves.

Durant aquest Nadal i aprofitant les noves impressores 3D posades a disposició per la Xarxa Omnia, la Lídia Santiago de Torrelles i l'Antonio Collado de Sta.Coloma han dissenyat un projecte que fusiona la tecnologia i el social amb joves. Al voltant de l'eix de la igualtat de gènere i amb el suport del Grup d'Homes Igualitaris de Sta.Coloma (impulsat fa un parell d'anys des de l'Omnia de la ciutat) s'ha treballa el tema amb dues accions tecnològiques:


Un taller de disseny i impressió de clauers amb la imatge de la ma i el NO ÉS NO. Per fer aquest taller s'ha fet una primera part introductòria en la temàtica. A partir d'aquí la Lídia ha impartit una sessió de coneixement de la impressora 3D a la nostra disposició i del programa TINKERCAD. Les noies i nois s'han pogut emportar un clauer personalitzat.


Un taller de elaboració de curtmetratge amb mòbils. A partir de la conscienciació en la temàtica s'han fet uns exercicis introductoris amb els diferents tipus de planols possibles per després seguir uns passos pre-establerts per l'Antonio Collado. Hem vist després eines de post-producció senzilles des del propi móbil (FILMORA, VIVAVIDEO...) i des del pc (KIZOA). En acabar hem treballat el cartell del film amb l'eina CANVA.
El taller ha estat adreçat a 8 nois i noies entre 12 i 13 anys i pretén tenir continuïtat a l'estiu.

Cap comentari: