dimarts, 13 d’abril de 2021

PÍNDOLES TIC ON LINE GRATUÏTES A LA BIBLIOTECA DE CORNELLÀ

 


Encara hi ha places disponibles

Per tal de garantir grups reduïts, cal inscriure’s a través de la Biblioteca Sant Ildefons per poder participar. Les sessions es faran mitjançant la plataforma virtual Jitsi Meet, per accedir-hi, les persones inscrites rebran les instruccions uns dies abans.

DILLUNS 19 D’ABRIL DE 2021, A LES 18.30 H
Ús del correu electrònic per a principiants

Píndoles TIC: Correu electrònicEn aquesta sessió per a principiants, aprendrem les opcions habituals per fer servir el correu electrònic, organitzar-lo i enviar documents i imatges.

 

DIMECRES 21 D’ABRIL DE 2021, A LES 18.30 H
Instagram, la xarxa social més fotogènica

Píndoles TIC: InstagramAquesta sessió està recomanada per a usuaris que ja han assolit un nivell bàsic, que tenen i fan servir el correu electrònic. Coneixerem Instagram, una de les xarxes socials més populars del moment, com fer la configuració d’usuari inicial i els usos més habituals.

DILLUNS 26 D’ABRIL DE 2021, A LES 18.30 H
Identificació i certificació digital

Píndoles TIC: Identificació i certificació digitalAquesta sessió està recomanada per a usuaris amb un cert nivell d’expertesa, que tenen i fan servir el correu electrònic a més d’utilitzar Internet habitualment. Aprendrem diferents opcions d’identificació i certificació digital: DNI digital, certificat FNMT i Cl@ve, IDCat i IDCat mòbil, a més de l’autofirma. El seu ús facilita fer gestions en línia com la declaració de la renda, consultes mèdiques o demanar cita prèvia amb les administracions.

 

DIMECRES 28 D’ABRIL DE 2021, A LES 18.30 H
Organitzar-se la feina amb Trello

Píndoles TIC: Organitzar-se la feina amb TrelloAquesta sessió està recomanada per a usuaris amb un cert nivell d’expertesa, que tenen i fan servir el correu electrònic a més d’utilitzar Internet habitualment. Aprendrem com funciona l’eina Trello, que ens ajuda a organitzar la feina mitjançant un enginyós sistema d’etiquetes, el qual pot ser accessible des de diversos aparells i ofereix l’opció de compartir tasques amb altres usuaris.

DILLUNS 10 DE MAIG DE 2021, A LES 18.30 H
Arxius en el núvol

Píndoles TIC: Arxius en el núvolAquesta sessió està recomanada per a usuaris que ja han assolit un nivell bàsic, que tenen i fan servir el correu electrònic. Aprendrem com crear, emmagatzemar i compartir documents al núvol, un espai virtual a Internet.

 

DIMECRES 12 DE MAIG DE 2021, A LES 18.30 H
Telegram, xateja amb una de les apps més completes

Píndoles TIC: TelegramAquesta sessió està recomanada per a usuaris que ja han assolit un nivell bàsic, que tenen i fan servir el correu electrònic. Coneixerem Telegram, una aplicació que et permet xatejar gratuïtament amb els teus contactes, amb moltes opcions per mantenir la teva privadesa.

DILLUNS 17 DE MAIG DE 2021, A LES 18.30 H
Bizum i banca en línia

Píndoles TIC: BizumAquesta sessió està recomanada per a usuaris que ja han assolit un nivell bàsic, que tenen i fan servir el correu electrònic. Bizum permet enviar i rebre diners sense comissions i fàcilment a través del mòbil. Aprendrem com identificar-nos, fer consultes i les operacions més habituals de la banca en línia.

 

DIMECRES 19 DE MAIG DE 2021, A LES 18.30 H
Google Maps per a principiants

Píndoles TIC: Google MapsEn aquesta sessió per a principiants, aprendrem a cercar adreces de llocs que ens interessen amb l’eina Google Maps. Descobrirem quines opcions tenim per arribar-hi des de diferents llocs, ja sigui a peu, en transport públic o privat. A més, explorarem com configurar una navegació guiada fins al lloc.

 

DIMECRES 26 DE MAIG DE 2021, A LES 18.30 H
“Lamevasalut”, el teu espai de salut digital

Píndoles TIC: LamevasalutAquesta sessió està recomanada per a usuaris que ja han assolit un nivell bàsic, que tenen i fan servir el correu electrònic. Lamevasalut et permet accedir al teu espai personal relacionat amb l’atenció mèdica de la Seguretat Social: programació de visites, consultes en línia amb els vostres metges, historial mèdic.

 

DILLUNS 31 DE MAIG DE 2021, A LES 18.30 H
Control parental

Píndoles TIC: Control parentalAquesta sessió està recomanada per a usuaris que ja han assolit un nivell bàsic, que tenen i fan servir el correu electrònic. Aprendrem algunes estratègies per protegir els infants i els joves tant de les addicions que els poden provocar les noves tecnologies com del mal ús dels dispositius.

DILLUNS 7 DE JUNY DE 2021, A LES 18.30 H
Navegar i cercar per a principiants

Píndoles TIC: Navegar i cercar per a principiantsEn aquesta sessió per a principiants, aprendrem les diferencies i similituds entre diferents navegadors que ens permeten fer cerques i gestions a través d’Internet. Veurem com fer servir Google i altres buscadors de forma eficient.

 

DIMECRES 9 DE JUNY DE 2021, A LES 18.30 H
Seguretat a Internet

PÍNDOLES TIC: Seguretat a InternetAquesta sessió està recomanada per a usuaris que ja han assolit un nivell bàsic, que tenen i fan servir el correu electrònic. Parlarem sobre seguretat a Internet: virus, programari maliciós i paranys. Descobrirem tant la cara fosca de la xarxa com les eines i estratègies de les quals disposem per protegeir-nos.

DIMECRES 16 DE JUNY DE 2021, A LES 18.30 H
Alternatives de programari lliure

PÍNDOLES TIC: Alternatives de programari lliureAquesta sessió està recomanada per a usuaris amb un cert nivell d’expertesa, que tenen i fan servir el correu electrònic a més d’utilitzar Internet habitualment. Aprendrem quins és el programari no comercial equivalent al programari comercial més conegut, així com la manera d’aconseguir-lo.

DILLUNS 21 DE JUNY DE 2021, A LES 18.30 H
Identificació i certificació digital

Píndoles TIC: Identificació i certificació digitalAquesta sessió està recomanada per a usuaris amb un cert nivell d’expertesa, que tenen i fan servir el correu electrònic a més d’utilitzar Internet habitualment. Aprendrem diferents opcions d’identificació i certificació digital: DNI digital, certificat FNMT i Cl@ve, IDCat i IDCat mòbil, a més de l’autofirma. El seu ús facilita fer gestions en línia com la declaració de la renda, consultes mèdiques o demanar cita prèvia amb les administracions.