dimecres, 21 d’octubre del 2015

US RECORDEM QUE AVUÍ BUSQUEM HOMES DE VERITAT


MITHRA organitza avuí dia 21 la 1a Roda d'Homes a Sta.Coloma de Cervelló

Diverses ciutats acolliran aquest any convocatòries d'homes contra les violències de gènere. A Santa Coloma de Cervelló, el Punt Òmnia i l’Ajuntament de la ciutat amb el suport d'Homes Igualitaris de Catalunya i l'Associació de Dones pels 4 Cantons, convoquen la primera RODA D'HOMES CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA el proper dimecres, dia 21 d'octubre a les 20h a la Plaça del Pi Tallat.

L'acte consistirà en la composició d'una roda d'homes davant d'un gran llaç blanc (símbol des de fa anys de l'oposició dels homes enfront de la violència vers les dones) i espelmes (en honor de les dones víctimes), en la lectura d'un manifest i un minut de silenci.

El lema triat és VISQUEM SENSE VIOLÈNCIA i TRENQUEM EL SILENCI.
La convocatòria es planteja amb dos objectius:

- Posicionar-se públicament contra la violència masclista, i fer visible a la societat i, especialment al col·lectiu d'homes, l'existència d'homes que treballen i s'impliquen activament per la igualtat i contra la violència masclista.

- Convidar els homes que participin en la propera manifestació contra la violència de gènere del 25 de novembre, dia internacional contra la violència contra les dones.

Condemna la violència masclista i fes visible el teu rebuig el dia 21
Vine a la 1ª Roda d’homes contra la violència envers les dones
Més informació al Punt Omnia

93 634 02 26
colomac@xarxa-omnia.org

I si vols implicar-te més... https://homesigualitaris.wordpress.com/


---------------------------------------------------------------------

MANIFEST 

VISQUEM SENSE VIOLÈNCIA

Companys i companyes,

Avui ens reunim aquí per a posicionar-nos públicament contra la violència que alguns o molts homes exerceixen sobre les dones.

Aquesta violència té unes conseqüències terribles; milers de dones viuen atemorides davant una contínua situació de terror físic i psicològic en les seves llars i l’entorn més immediat.

Sorprenentment, els causants d’aquest mal no són homes estranys a les víctimes; sovint són els marits, nuvis o parelles qui exerceixen aquesta violència. Els agressors, en la seva gran majoria, no són homes diferents, especials o malalts. Són homes que basen la seva seguretat personal en valors que representen l’estereotip tradicional masculí: el poder a través de la fortalesa física, la competitivitat, l’agressivitat i un estatus de superioritat i privilegi respecte la dona.

L’origen d’aquesta violència l’hem de cercar en la incapacitat d’una bona part dels homes per a adaptar-se als canvis que l’avenç cap a una societat igualitària està provocant. És el clar símptoma que una part dels homes no estan acceptant l’exercici de llibertat conscient de les dones; que una part dels homes vol viure segons uns models d’identitat masculina arcaics i no s’atreveixen a viure segons un model de societat lliure, igualitària i de respecte mutu entre homes i dones.

La violència és possible, entre altres raons, perquè la resta de la gent, la resta  d’homes, també mantenim algun tipus de complicitat i certa tolerància cap a ella. Ja sigui per por, per egoisme, per rancor o per una malentesa solidaritat masculina, el cert és que molts de nosaltres podem fer més per acabar amb la violència masclista.

Ens hem aturat a pensar si podem fer alguna cosa més d’allò que ja fem per a treballar contra la violència masclista? Aquesta és la pregunta que enviem alguns homes cap a la resta d’homes. Nosaltres, homes a favor dels homes, de la igualtat i contra la violència pensem que davant del masclisme “EL SILENCI ENS FA CÒMPLICES”.

Pensem que hem d’alçar la nostra veu i llançar a la societat un clar missatge de rebuig absolut envers les arrels de la violència, tot negant qualsevol raó que la justifiqui. No hi ha excusa possible.

Enviem des d’aquí una petició a tots els homes: us demanem que no mireu cap un altre costat, que no sigueu tolerants amb cap situació de violència, sexisme o discriminació cap a les dones en el vostre entorn. És responsabilitat nostra actuar allà a on s’actua de forma física, psicològica o sexualment violenta.

VISQUEM SENSE VIOLÈNCIA. ESTIMEM SENSE VIOLÈNCIA.

Fem-ho per elles i per nosaltres.